Pregled 2016 godine!

2017/01/03


2016-in-rewiew
U protekloj godini članovi našeg kluba zajedno s trenerima putovali su na 24 natjecanja u 7 država i na dva kontinenta, te su ukupno prošli 17 000 kilometara, pa krenimo redom.

Godina je započela polaganjem za crne pojaseve koje se u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza održalo u Zagrebu. Pet naših članova zadovoljilo je kriterije komisije i položilo za crni pojas. Od toga troje za 1.Poom odnosno dječji crni pojas, a dvoje za 1.Dan.

IX Memorijalni taekwondo turnir “Josip Jović“ koji se održao u travnju bio je najuspješniji do sada, okupio je više od 500 natjecatelja iz 30 klubova. Sam turnir održan je na 6 borilišta, a za naš klub nastupilo je 129 natjecatelja u borbama i Kick-u.

Ove godine osvojili smo tri medalje na prvenstvima države, po jednu u svakoj uzrasnoj kategoriji. U kadetskom uzrastu broncu je osvojio Ivan Gabrijel Jukić u kategoriji do 33 kilograma. Juniorka Matea Kolovrat  osvojila je srebro u kategoriji do 55 kg, a za najbolji rezultat s prvenstava države pobrinula se Stela Kavelj koja je osvojila seniorsko zlato u kategoriji -53, a ujedno je proglašena najboljom natjecateljicom prvenstva.

Tijekom prvog djela godine održale su se i kvalifikacijski turniri za nacionalne timove. U juniorskom uzrastu nakon tri održana turnira Matea se izborila za treće mjesto u kategoriji do 55 kg, dok se na kvalifikacijama za U21 reprezentaciju Stela opet okitila zlatom i izborila svoje mjesto u reprezentaciji. Stela je nastupila i na President kupu u Bonn-u gdje je pokušala ostvariti nastup na Europskom seniorskom prvenstvu, zaustavljena je u drugom kolu tek u dodatnoj rundi na zlatni bod od osvajačice europskih Olimpijskih kvalifikacija Azerbejdžanke Patimat Abarkove.

U lipnju je Matea Kolovrat nastupila na G-1 turniru u Austrijskom Innsbrucku, Matea je nakon četiri pobjede zaustavljena u finalu osvojivši tako srebrnu medalju, a ujedno je bila i najbolje plasirana Hrvatica u kategoriji.

Kraj školske godine bio je rezerviran za prvenstvo kluba, natjecanje na kojem su nastupili naši početnici u mlađim uzrastima. Na prvenstvu je nastupilo preko stotinu naših članova u sparingu, tehnici, kicku i drugim sportskim igrama.

Možda i najvažniji rezultat godine ostvarila je Matea Kolovrat na Svjetskom DMA prvenstvu koji se održalo krajem srpnja u Turskom gradu Samsunu, Matea je iako još juniorka otišla do finala i osvojila našu prvu svjetsku medalju, i to onu najvišeg sjaja. Mateu je u Turskoj pratio naš trener Ivan kao član trenerskog tima reprezentacije.

Tokom ljeta u sklopu priprema posjetila nas je Nikita Glasnović, Švedska olimpijka koja je nastupila na Olimpijskim Igrama u Riju gdje je nakon sjajnog dana poražena u borbi za olimpijsku broncu.

Naš mlađi kadeti i kadetkinje (9-11 godina) i ove su godine nastupali na 12 turnira u Hrvatskoj i BiH( Korčula, Mostar, Split, Zadar, Karlovac….) Posebno valja istaknuti cure koje su na mnogim turnira na kojima su nastupile bile plasirane među najuspješnijim ekipama. Lea Grbešić, Klara Tolić, Dijana Mršić, Martina Milardović, Maja Vidak, Petra Rebić i Eva Zdilar najuspješnije su naše natjecateljice u svom uzrastu u ovoj godini. Među momcima valja spomenuti Marka Grbešića, Josipa Katanušića i Marka Katanušića kao najuspješnije natjecatelje u uzrastu.

Na G-1 Otvorenom prvenstvu Poljske održanom u Varšavi Matea Kolovrat osvojila je broncu, dok je Stela u seniorskoj konkurenciji ostvarila jednu pobjedu. Krajem studenog nastupili smo i na Croatia i Beograd Open-u također G-1 turnirima. Na turnirima su nastupale Matea, Stela i Marta Šimunović. Stela je osvojila nešto važnih bodova za seniorski ranking, dok su cure u juniorskom uzrastu pomalo neočekivano ostale bez medalje na oba natjecanje.

Za kraj bismo se zahvalili svima koji su u proteklog godini pomogli u radu kluba, realizaciji putovanja i organizaciji našeg Memorijala Josip Jović. Posebna zahvala našim članovima i roditeljima koji su prepoznali naš rad i zajedno s nama učinili naš klub najvećim i jednim od najuspješnijih Imotskih sportskih kolektiva.

Puno sreće, zdravlja i sportskih uspjeha u Novoj 2017 žele Vam treneri i uprava Taekwondo kluba Imotski!