Još jedna uspješna godina iza nas, tri medalje s juniorskog PH i dvije s G1 turnira

2016/01/06


Za naš klub 2015 godina bila je uistinu ispunjena. Naši natjecatelji ubilježili su 248 nastupa na 21 turniru u 5 država (Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Austriji), a skupa s trenerima prošli su više od 12 000 km. No krenimo redom.

TAEKWONDO-MOTSKI-2015

Klub je u 2015 godini održao do sada najbrojniji Memorijalni taekwondo turnir “Josip Jović“ koji je okupio gotovo 500 natjecatelja. Za samu organizaciju turnira dobili smo brojne pohvale iz 30 gostujućih klubova. Sam turnir održan je na 6 borilišta (borbe su se održale na 5 borilišta i jednom borilištu za natjecanje u Kick-u). Za naš klub nastupilo je 45 natjecatelja u borbama i 60 natjecatelja u Kick-u. Pored svih zahtjeva organizacije turnira naši natjecatelji bili su dobro pripremljeni što na govori ukupni poredak klubova gdje smo zauzeli drugo mjesto.

U travnju na juniorskom prvenstvu Hrvatske naša ekipa osvojila je 3 medalje i time smo došli do osamnaeste medalje na prvenstvima Hrvatske u povijesti kluba. Matea Kolovrat osvojila je brončanu medalju u kategoriji -52 kg, također broncu je osvojio i Adam Grbavac u kategoriji -73 kg. Najbolji za naš klub ostvarila je Stela Kavelj osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 55 kg.

Tijekom prvog djela godine održale su se i kvalifikacijski turniri za nacionalne timove. U juniorskom uzrastu nakon tri održana turnira izborili smo se za dva treća mjesta u ukupnom poretku kategorija.

U lipnju su naše junorke Stela Kavelj, Matea Kolovrat i Marta Šimunović nastupile na G-1 turniru u Austrijskom Innsbrucku, cure su ostvarile nekoliko pobjeda ali nisu došle do plasmana.

Kraj školske godine bio je rezerviran za prvenstvo kluba, natjecanje na kojem su nastupili naši početnici u mlađim uzrastima. Na prvenstvu je nastupilo preko stotinu naših članova u sparingu, formama i drugim sportskim igrama.

Možda i najvažniji rezultat godine ostvarila je Matea Kolovrat na G-1 turniru koji se održao početkom studenoga u Beogradu, na turniru su nastupila 1404 sportaša iz 52 zemlje, a Matea je s pet pobjeda došla do zlatne medalje.

Naš najbrojniji natjecateljski uzrast su i ove godine mlađi kadeti (9-11 godina). Oni su ove godine nastupili na 11 turnira u Hrvatskoj i BiH i osvojili brojne medalje kao i ekipne plasmane odnosno pehare sa turnira u Imotskom, Livnu, Mostaru, Tomislavgradu i Splitu. Krajem godine klub je proglasio najuspješnije, bili su to Mijo Zdilar u ml. kadetima i Ana Kukavica u ml. kadetkinjama. Mijo i Ana za svoj uspjeh nagrađeni su taekwondo opremom, slatkišima i diplomama.

Krajem studenog nastupili smo i na Croatia Open-u također G-1 turniru koji je ove godine bio i jedan od najbrojnijih Europskih G turnira. Na kojem Matea ponovo osvaja medalju, ovaj put brončanu.

Sam kraj godine obilježila su polaganjima za učenička zvanja(pojaseve) u Imotskom, Prološcu, Krivodolu i Lovreću, a po prvi put i u našoj novoj dvorani u Zmijavcima. Također se šest članova našeg kluba priprema za polaganje crnog pojasa koje će se održati sredinom siječnja u Zagrebu.