560 natjecatelja na XI memorijalu Josip Jović, Seniorsko Prvenstvo Hrvatske u Prološcu

2017/03/31


Josip Jović Imotski, Seniorsko prvenstvo Hrvatske Taekwondo

U srijedu su završene prijave za jedanaesti memorijalni Taekwondo turnir “Josip Jović” u organizaciji TK Imotski.  Kao i proteklih par godina, turnir je okupio više od 500 natjcatelja, ove godine čak 560. Već jedanaest godina ovaj sportski događaj u grad Imotski privlači veliki broj posjetitelja šte će ovog vikenda biti još izraženije zbog Seniorskog prvenstva hrvatske koje će se u nedjelju održati u Prološcu, a na kojem će nastupiti najuspješniji hrvatski taekwondoaši i olimpijci. Osim što je to sportska manifestacija kakvu naši sugrađani rijetko imaju prilike gledati, ova dva događaja zasigurno će popuniti veliki broj smještaja na području Imotskog. Natjecanja će trajati cijeli dan, te je ulaz na oba potpuno besplatan za sve gledatelje i posjetitelje.

Svečano otvorenje XI memorijala Josip Jović kojem će prisustvovati brojni uzvanici iz općinskih, gradskih i županijskih vlasti, braniteljskih udruga, predstavnici Hrvatskog Taekwondo Saveza te mnogi drugi, održati će se u 13:00 u dvorani gimnazije u Imotskom, dok same borbe kreću već u 8 sati u jutro.
Otvorenje seniorskog prvenstva hrvatske će se održati u sportskoj dvorani Proložac u 09:45, gdje se također očekuju brojni uzvanici. Na prvenstvu hrvatske nastupit će 111 ponajboljih natjecatelja iz Hrvatske.

seniorsko prvenstvo hrvatske taekwondo imotskiVeć nekoliko mjeseci traju pripreme i organizacija ovih velikih sportskih događaja, kojima je cilj približiti ovaj veliki olimpijski sport široj publici na području Imotskog te prikazati rad taekwondo kluba Imotski koji djeluje u pet Imotskih općina od 2003. godine. Na memorijalu Josip Jović nastupit će oko 100 djece iz Imotskog i okolnih općina, od Ciste do Runovića. Nadamo se da će naši sugrađani posjetit natjecanja te svojim prisustvom još više uveličati ove događaje.